OIF » Stikomité » Stikomite » Hva gjør stikomitéen om vinteren?

Hva gjør stikomitéen om vinteren?

22.04.2008 18:37

Ligger de i vinterdvale?
Å, nei da! Iallfall ikke hele vinteren.

Trykk  her og se bilder.

Vinteren er fin for planlegging, også for oss i stikomitéen. Vi må bestemme oss for hva vi skal gjøre med stiene i marka når det blir vår og sommer igjen.

Noe av det mest arbeidskrevende, er å bygge platter og bruer.
Men her er det mye vi kan gjøre vinters tid:


Etter at vi hadde blitt enige om hvor mye penger vi kunne bruke til dette, fikk Thor og Eimunn ansvaret for å foreta innkjøpet (det hadde de gjort før også). Leverandøren kjørte materialene opp til Ulvåsen.


Så ble det tid for første dugnad:

Materialene  -  trykkimpregnert terrassebord  -  i alt 750m,  skulle kappes opp i lengder på ca.68cm, passende bredde på plattene. Det ble til over 1000 småbord, det. Egentlig litt av en jobb altså, men med tre mann   og ei ordentlig elektrisk kappsag, gikk det jo greit.

Andre dugnad:

Nå skulle plattene spikres sammen. I tillegg til terrassebordene hadde vi også kjøpt 210m 2"x4". Til å gjøre jobben, var vi sju aktive pensjonister. Så etter ca.4 timer (inkl. mat-/sosialpause) var de ca.35 plattene ferdige. Det vil si godt og vel 100m med nye platter.

Tredje dugnad:

 Plattene skal brukes på den blaute Rømmes-myra. Her fikk vi hjelp av en meget habil snøskuterkjører fra skiavdelinga. Og sammen med tre mann fra stikomitéen ble plattene fraktet ut til myra i løpet av to-tre timer.

Det er svært mye snø igjen (21.april), men når den er borte, blir det nødvendig med nok en dugnad.

I tillegg til arbeidet på Rømmesmyra, har vi også planer om å få plassert en del platter på stien ned fra Årlia mot Oksbåsveien. Fra i fjor ligger det en del materialer lagret i området.
På stien fra Gabrielrødåsen mot Eldevikveien må vi bygge ei lita bru. Nødvendig materialer er innkjøpt.

Se bilder fra de omtalte dugnadene ved å trykke her.