OIF-Anlegg » Kunstgressbaner kommer snart

Kunstgressbaner kommer snart

08.04.2014 17:50

1.august skal kunstgressbanene på det gamle ballfeltet være klare til offisiell åpning.

Fram til nå har området for barnefotballen vekselvis vært sump og ørken. I løpet av sommeren kan OIFs mange hundre fotballspillere  ta i bruk en splitter ny 11er-bane med undervarme og en 7er-bane som er en bonus ved hele prosjektet.

Navnekonkurranse
Finansieringa er i orden. Orkdalsbanken sørget for det siste avgjørende bidraget via en sponsoravtale for den minste banen. Snart skal den få et navn. Banken inviterer til navnekonkurranse. Den store banen kommer til å hete Orkla Maskin Arena de første årene.

Kunstgressbanene representerer en revolusjon for fotballen og Idrettsparken, men fram til åpning kreves fleksibilitet og tålmodighet blant utøverne. Det blir trangt om plassen. Hjemmekamper i vårsesongen må flyttes til bortebane, og en del aktivitet legges til Glimt-banen, balløkker og muligens Orklahallen og ballbingen ved skolen.

Hovedbanen og slitebanen vil åpne ca 15.mai, men de kan ikke ta unna på langt nær alt.

Grønne baner i juni
Nå i april starter Orkla Maskin ferdiggjøring av det nye anlegget. Framdriftsplanen legger opp til at kunstgresset rulles ut i midten av juni. Først ute er 7er-banen. Legginga tar ca to uker. Da blir grus til grønt gras.

I juni må det også gjennomføres omfattende dugnad med å bygge gjerder rundt banene. Går alt etter planen kan anlegget stå ferdig i månedsskiftet juni/juli. Til slutt skal vegen gjennom Idrettsparken få asfalt.

Samtidig skal Orkla FK rehabilitere sin bane. Her vil legginga av kunstgress pågå til et stykke ut i juli.

Over 23 millioner
Aldri før i OIFs historie er det bygd anlegg i et slikt tempo og omfang. Friidrettsanlegget til ca 10 mill. kr ble åpnet i juni 2013. Fotballbaner til 13 mill. kr åpner i august i år. I tillegg er Klubbhuset rehabilitert for 180 000 kr. i vinter.