06.05.2018 - Fotball

Damene laget målfest!

Malskarerne mot Surnadal

ORKANGER - SURNADAL/SØYA/TODALEN 5-0 (4-0)

2. divisjon avd. 5 kvinner, 3. runde

Orkla Maskin Arena

Mål:

1-0 (16): Gine Fugelsøy (Hedda Berg Pedersen)

2-0 (21): Hanne Fugelsøy (Mari Lian)

3-0 (41): Jannicke Snildal (Hedda Berg Pedersen)

4-0 (44): Jannicke Snildal (Hedda Berg Pedersen)

5-0 (60): Ingrid Stuen (Hanne Pedersen)

Dommer: Mohammad Isa Shahamat, Melhus IL

Orkanger: Mari Høiseth Skjølberg - Liss Dragseth, Jannicke Snildal, Gine Fugelsøy, Synnøve Wingan (Eli Tretøy 75) - Hedda Berg Pedersen (Nora Lund 65), Hanne Pedersen (Sara Rønningen 75), Sigrid Haugset - Hanne Fugelsøy (Solveig Sugustad 60), Mari Lian, Ingrid Stuen.

Etter tre tøffe kamper (en av de cup) mot to seriefavoritter var det i går deilig med tre meget solide poeng da nykommer Surnadal ble slått 5-0 i Idrettsparken. Og det var ikke noe dårlig lag vi møtte, de tapte bare 1-2 mot KIL/Hemne i seriestarten og knep poeng i sin første bortekamp mot Nardo. Og det var nesten symptomatisk at det var søstrene Fugelsøy fra Surnadal som netta de to første skåringene mot gamle lagvenninner! 

Bildet av målskårerne (f.v.): Jannicke Snildal, Ingrid Stuen, Gine Fugelsøy, Hanne Fugelsøy.

Vi har fått følgende rapprt fra Paal Magnus Tødaas i trenerteamet:

I denne kampen sitter kombinasjonsspillet vårt som et skudd. Vi får satt opp trekanter overalt på banen slik at Surnadalspillerne bare blir løpende imellom. Spesielt i første omgang, som kanskje er vår beste omgang på dette nivået, har vi et klart overtak og Surnadal får knapt låne ballen. Vi får endelig nytte av jobbinga med frispilling bakfra på trening, og får gang på gang satt opp overtall på midten.

Kampens første scoring er det surnadalingen Gine Fugelsøy som står for, da hun etter 16 minutter stanger inn en corner fra Hedda Berg Pedersen. Vår andre scoring er det en annen Fugelsøy som står for: Mari Lian blir spilt opp i mellomrommet, drar seg rundt forsvarsrekka til Surnadal og slår inn til Hanne Fugelsøy som bredsider ballen i mål. En kjempestart for Fugelsøy-søstrene, som naturlig nok var litt nervøse før møtet med gamle lagvenninner.

Stjernebørsen:

*** Jannicke Snildal
** Gine Fugelsøy
* Liss Dragseth, Hanne Pedersen

Gine stanger inn 1-0 mot tidligere lagvenninner:

1 0 Gine

Etter at kapteinen på skuta, Jannicke Snildal, scorer to på to dødballer fra Hedda Berg Pedersen før pause er kampen punktert.

2.omgang blir prega av at kampen i realiteten er avgjort, så kvaliteten på det vi gjør faller litt, men god kontroll har vi fortsatt. Etter timen spilt blir Ingrid Stuen satt opp av Hanne Pedersen, og kriger inn sin tredje scoring for sesongen.

Like etter det debuterer meldalingen Solveig Sugustad i 2.divisjon. Solveig kom til Orkanger IF før fjorårssesongen, men var svært uheldig da hun røk korsbåndet tidlig i oppkjøringa. Nå er hun endelig i gang igjen, og vi ser at hun kan bli en viktig bidragsyter utover i sesongen.

Alt i alt en fantastisk opptur, på en dag der vi selv mente vi hadde gode muligheter for 3 poeng, men likevel viste det ville bli tøft. Surnadal imponerte i seriestarten, og tapte knepent, som oss, mot en av forhåndsfavorittene til å vinne serien. At vi nedsabler en av våre største konkurrenter i kampen om ny plass i 2.div til neste år lover meget godt for fortsettelsen.

Neste kamp er også hjemme. Herd kommer på besøk f.k. lørdag 12. mai og avspark er nær sagt som vanlig kl. 14:00.

1-0 skåringa ble feira på en litt spesiell måte :) Alle foto: Paal Magnus Tødaas.

Feiring 1 0