29.04.2017 - Fotball

God kamp til tross for tap!

OIF Molde 103

ORKANGER - MOLDE 2-4 (1-1)

2. divisjon damer avd. 5

Orkla Maskin Arena, ca. 100 tilskuere

Mål:

0-1 (28): Julie Belden Rasmussen

1-1 (42): Sigrid Ytterhus Haugset (str)

2-1 (56): Mari Lian

2-2 (67): Maja Sporsem

2-3 (79): Andrine Schøn Outzen

2-4 (90): Emma Stølen Godø

Dommer: Ramadan Sadiki, Charlottenlund

Gult kort: Mari Wenaas, Molde

Orkanger: Mari Høiseth - Liss Dragseth, Eli Tretøy (Kari Marte Olsen 73), Gine Fugelsøy, Trine Sommervold (Synnøve Wingan 17) - Hedda Berg Pedersen (Nora Lund 81), Sigrid Haugset, Heidi Slupphaug - Lina Marie Åsløkk, Mari Lian, Silje Lunde Olsen (Ingrid Stuen 32).

Nydelig vårsol fra omtrent skyfri himmel var rammen rundt dagens historiske kamp i Idrettsparken, vår første hjemmekamp i 2. divisjon damer. Og det mot seriefavoritt Molde. Vi snakka med Tor Melsæther i støtteapparatet før kampen og han var klar på at opprykk er målet for de blå fra Rosenes by.

Og det var gjestene som tok tak i kampen fra start og fikk en stor sjanse allerede etter fire min. med skudd på keeper Mari Høiseth etter innlegg fra venstre. Våre jenter brukte noen minutter på å venne seg til nivået, men kom seg til en bra sjanse etter ni min., skuddet gikk rett på keeper. Minuttet senere avanserte Molde i midten, men skuddet gikk over. Og etter snaue kvarteret ble et farlig Moldeinnlegg brutt i siste øyeblikk før en blåkledd spiss ville fått en kanonsjanse.

Men etterhvert tok våre jenter nivået og kjempa seg flott inn i kampen. I det 20 min. førte et soloraid ned til dødlinja til at kaptein Hedda fikk ballen på høyre i 16, skuddet hennes strøk like utafor lengste stolpe.

Men i det 28. min. gikk gjestene opp i ledelsen. Julie Rasmussen dribla seg igjennom forsvaret og skåra sikkert. Fem min. senere skjøt Ingrid over fra god posisjon med sitt første spark på ballen etter at hun kom innpå.

Så etter 42 min. steg temperaturen brått i Idrettsparken! Det var Mari Lian som kom på et flott løp på venstre og la inn i boksen der Hedda ble felt og dommer var ikke i tvil om at det kvalifiserte til straffe. Sigrid finta keeper til feil side og satte ballen i hjørnet. Vi gikk med det til pause med god tro på at dette var en kamp vi faktisk kunne vinne, og på Moldebenken var man ikke helt fornøyd med tingenes tilstand.

Molde fikk da også den første store sjansen etter hvilen da de avslutta like utafor lengste hjørne etter et godt angrep. Men så, fire min. senere skjedde det i andre enden. Mari Lian dribla seg fri i boksen og skjøt, keeper redda, men returen satte Mari høyt i mål og vi var plutselig i ledelsen mot seriefavoritten. Bortelaget ble ørlite frustrerte og Mari Wenaas takla på seg et gult kort i det 63. min. Men fire min. senere satt utligninga da Maja Sporsem skåra i duell med keeper.

2-2 ga Molde ro i rekkene og på slutten viste de seg som et litt bedre lag. Mari i mål slo til med ei toppredning etter 78 min., men min. etter fikk Andrine Outzen hedde inn en kårner på bakerste stolpe. Det var ikke mye krefter igjen til en sluttspurt og på overtid tok Molde oss på en kårner igjen, denne gang var det Emma Godø som sto for heddinga som gikk i en bue over keeper og midt i mål.

Men det er ingen grunnn til å henge med hodene etter denne kampen noe da også trener Bjørn Bakken understreka for spillerne etter kampen. Det var ikke denne kampen vi hadde regna med å vinne, og jentene skal være mer enn fornøyde med det de presterte i dag.

Nå venter to bortekamper, den første er mandag 8. mai kl. 19:00 mot Nidelv på Tempe Hovedbane.

Øvrige kamper denne runden: Byåsen 2 - Volda 6-0, Fortuna - Sunndal 3-1 og Trondheims-Ørn 2 - Tynset 6-1. Herd - Nidelv spilles mandag, og det er hele fire lag som har full pott etter to kamper: Byåsen 2, Trondheims-Ørn 2, Fortuna og Molde.