07.10.2017 - Fotball

Ny kontrakt i boks tross tap!

DSC 0160

ORKANGER - HERD 0-3 (0-2)

2. divisjon avd. 6 kvinner, 18. runde

Orkla Maskin Arena

Mål:

0-1 (9): sjølmål

0-2 (45): Solveig Engås

0-3 (53): Vilde Fjeldstad (str)

Dommer: Erik Gärtner Knutsen, Sjetne IL

Gule kort: Sandra Nygård og Mari Lian, Orkanger og Synne Masdal, Herd.

Orkanger: Sandra Nygård - Liss Dragseth, Eli Tretøy, Jannicke Snildal, Synnøve Wingan (Hedda Bergan 89) - Sigrid Haugset (Sara Rønningen 82), Gine Fugelsøy, Heidi Slupphaug (Hanne Fugelsøy 65) - Ingrid Stuen, Astrid Ustad, Mari Lian.

Siste kamp for sesongen ble eneste hjemmekamp uten at vi skåra mål, men det viktigste var at når kampen var over så var plassen berga. Vi hadde seks mål å gå på overfor Volda. De slo Trondheims-Ørn 2, men bare med 2-1 så derfor er det de som nå må sette sin lit til at Fortuna klarer brasene i kvaliken, eller at KIL/Hemne redder plassen i 1. divisjon.

Vi hadde den første sjansen da Gine skjøt like utafor etter sju min., men to min. senere tok gjestene fra Ålesund ledelsen på et uheldig sjølmål etter hjørnespark. Vi fortsatte å skape sjanser; et overlegg gikk i tverra etter 12, Mari var to ganger igjennom, keeper rydda opp første gangen, andre gangen endte det med skudd utafor. Jannicke hedda på keeper etter hjørnespark etter 25. Herd hadde et par bra tilbud rundt halvtimen før vi hadde et skudd i nettveggen etter 43. Akkurat da klokka bikka 45 økte Herd på en overgang, innlegget ble satt i mål klint innmed stolpen av Solveig Engås.

Trenerne Bjørn Bakken og Paal Magnus Tødaas var ikke fornøyd med det som ble prestert de første 45 og mana jentene til å brette opp ermene og sørge for en god avslutning på sesongen i den siste omgangen. Samtidig fikk vi melding om at Volda leda 1-0 over Trondheims-Ørn 2 og det var en en liten aning nervøsitet på benken.

Den ble større da Herd fikk straffe i det 52. min. Spiller igjennom ble felt av keeper Sandra som fikk gult, da det var såpass langt ute at det ennå ikke hadde blitt en åpenbar skåringssjanse. Sandra gikk til rett side, men straffa til Vilde Fjeldstad var såpass godrt plassert innmed stolpen at hun ikke klarte å redde. På denne stillinga hadde vi bare to mål å gå på til Volda, eller rettere sagt tre da vi hadde flere skåra mål. Jentene visste ikke om dette og de ga ikke opp forsøkene på å komme inn i kampen. Jannicke var nemlig nære på ved et hjørnespark halvveis i omgangen.

Men de hvitkledde gjestene spilte solid i forsvar og stod bra imot. På en Herdovergang etter 72 lukta det 0-4 lang lei, men Sandra kom hurtig ut og hindra skåring med en klasseinngripen. Da hadde dessuten meldinga om utligning i Volda kommet slik at nervene var roa ned på benken. Herd skjøt over etter 74 og etter 82 prøvde Mari seg, men keeper tok skuddet. Etter 86 var Sandra igjen langt ute i 16 og hindra baklengs.

Kampen ebba så ut med 0-3. Volda skåra et seint mål og vant 2-1, men det var litt for lite litt for seint for de og nå er deres skjebne i KIL/Hemne eller Fortunas føtter.

Trenerne var mer fornøyd med gjennomføringa av 2. omgang, men la overfor spillerne vekt på at sjøl om det er surt å tape og ikke skåre mål (bare 2. kampen i år vi ikke får nettkjenning) så var det aller viktigste at vi skal spille på dette nivået også neste år.

Dagens stjernebørs:

¤¤¤ Eli Tretøy

¤¤ Astris Ustad

¤ Jannicke Snildal

Til slutt vil vi takke vårt trofaste publikum for støtten gjennom en lang og spennende sesong. Vi ønsker alle velkommen tilbake om et halvt år!

På bildet under er det kamp om ballen etter en Orkangerkårner:

DSC 0017