08.10.2017 - Fotball

Sikra plassen med stil!

DSC 0314

FRØYA - ORKANGER 2-3 (1-2)

5. divisjon avd. 2, 18. runde

Frøya storhall

Mål:

1-0 (13): Jan Kelnar

1-1 (33): Mats Berg Pedersen

1-2 (41): Hassan Ali

2-2 (86): Jan Kelnar

2-3 (87): Hassan Ali

Dommer: Anders Kjønø, Kolstad Fotball

Gule kort: Christian Sande og Andreas Johansen, Frøya og Erik Selven, Hassan Ali og Odd Even Ross, Orkanger.

Orkanger: Anders Vuttudal - Marvin Aunan, Odd Even Ross, Åge Andersen, Nils-Helge Garli Hegvik - Hassan Ali, Lars Ebbesen, Mats Berg Pedersen - Rune Asphaug, Erik Selven, Azamat Zabijev (start 11-er), Benjamin Gjengstø, Nasir Ali, William Knutsen.

Før kampen kunne oppmann Jonny "Krokky" Krokstad vise til en epost fra Fotballkretsen som fortalte at ved poenglikhet ved sesongslutt går antall spilte kamper foran målforskjell. I og med at både KIL/Hemne 2 og Tempo hadde unnlatt å møte til en kamp hver ville vi klare oss med uavgjort og Frøya ville være sikre uansett resultat. Dette fikk ikke spillerne våre vite, og sjøl om Frøyatrenerne visste dette fikk heller ikke deres spillere vite at plassen var sikra, for å holde på tenninga.

Vi fikk raskt melding om at KIL/H. 2 gjorde jobben og da Frøya gikk opp til 1-0 på ei hedding på et hjørnespark mangla det bare ei Temposkåring på at vi var under streken. Gutta våre begynte å produsere sjanser, både Rune og Hassan testa skuddfoten, men Frøyakeeperen redda ved begge anledninger. Så kom melding om to kjappe Malvikskåringer mot Tempo og nervene roa seg ørlite på benken.

Men så sørga spillerne for å dempe nervene ennå mer. Rune spilte fram til Mats i boksen, sløvt forsvarsspill av vertene gjorde at han kom seg forbi keeper, fikk dempa ballen og nærmest løpe den i mål. Da var det spilt 33 min., og tre min. senere var det fullstendig kaos i hjemmeforsvaret etter et hjørnespark uten at vi klarte å putte. Etter 40 skjøt Marvin utafor etter et godt angrep og minuttet senere lada Hassan fra litt utafor 16 etter ei dårlig klarering og ballen satt limt i krysset! Vi fortsatte kjøret og Rune og Erik hadde hver sine gode skudd som hhv. gikk over og utafor.

Frøya heva seg etter hvilen og hadde bl. a. en stor sjanse etter 56 da kaptein for dagen Anders tok fram ei god redning på et skudd fra venstre i 16. Odd Even satte et frispark over etter timen, men det var Frøya som trykka på innimellom et par forsøk fra oss. Men de store sjansene skapte de ikke før fire min. før slutt da Jan Kelnar netta sitt andre for dagen med et skudd i hjørnet og da var jubelen stor i hjemmeleiren.

Men det tok bare et min. før vi var i ledelsen igjen, og for en skåring det var! Rune med ball inn til venstresida av boksen der Hassan på akrobatisk vis fikk satt ballen utagbart i nettet. Unggutten fikk seg en trøkk da han traff bakken og måtte ta telling, men kom seg heldigvis. Vi holdt ut og kunne juble for både seier og ny kontrakt. Hassan sin siste skåring var dessuten vår 50. fulltreffer for sesongen og der ble vi nestbest, etter den suverene avdelingsvinneren og opprykkeren Hitra. På den negative sida er at vi slapp inn mest av alle, 59, men til det kan vi da si at det ikke har skorta på mål og underholdning i våre kamper i år!

6. plass med 24 poeng ble statusen til slutt, og etter at det så skummelt ut før de to siste kampene så skal gutta ha mye ros for måten de møtte den utfordringa på. To solide seire når vi trengte det som mest sørga for at det også blir 5. divisjonsfotball i Idrettsparken neste år.

De andre resultatene i siste runde: Hitra - Lånke 1-3, Hommelvik - Svorkmo 3-0, KIL/Hemne 2 - Rindal 6-2 og Tempo - Malvik 2-3. Hitra rykker opp med 43 poeng, ned går Tempo med 19 og Hommelvik med 15.

Under ser vi jubelen og lettelsen etter at Hassan satte inn seiersmålet:

DSC 0304