19.08.2017 - Fotball

Tøff læring på Røkkeløkka

DSC 0024

MOLDE - ORKANGER 6-0 (3-0)

2. divisjon avd. 6 kvinner, 11. runde

Aker stadion

Mål:

1-0 (16): Julie Rasmussen

2-0 (27): Julie Rasmussen

3-0 (45): Hanna Lyche

4-0 (55): Emma Godø

5-0 (69): Hanna Lyche

6-0 (90): Hanna Lyche

Dommer: Jonas Heggstad, Eide og Omegn FK

Gule kort: Mia Merlid, Molde og Jannicke Snildal og Liss Dragseth, Orkanger

Orkanger: Linda Stenvik - Liss Dragseth, Eli Tretøy (Kari Marte Olsen 65), Jannicke Snildal, Synnøve Wingan (Hanne Fugelsøy 58) - Sigrid Haugset, Gine Fugelsøy (Nora Lund 71), Mari Lian - Sara Rønningen, Ingrid Stuen, Heidi Slupphaug (Hedda Bergan 78).

Det ble som venta en tøff opplevelse å møte serieleder Molde på Røkkeløkka, men våre jenter gikk friskt ut og hadde en kanonsjanse etter bare et par min. Mari svingte et frispark på høyrekanten inn mot nærmeste stolpe, og det var sannelig ikke langt unna at Jannicke hadde sørga for en sjokkåpning. Men Moldes keeper fikk avverga.

Etterhvert markerte hjemmelaget hvem som er serieleder og de tok over banespillet. 1-0 kom etter innlegg fra kant og kontant avslutning av avdelingas toppskårer Julie Rasmussen. Etter 24 min. kom vi på venstre, men det gode innlegget fra dødlinja var det ingen til å avslutte på. To min. etter det fikk vi frispark i god posisjon, men Mari satte ballen over. Molde gikk da rett opp og laga 2-0 etter slapt forsvarsspill, Julie Rasmussen snappa opp ballen og skåra sikkert. Det kunne stått 1-1, istedet ble 0-2, og slik blir man straffa på dette nivået om man ikke setter de sjansene en får.

Etter dette kom vi faktisk til et par brukbare muligheter da Sara skjøt utafor og Mari så at keeper tok hennes forsøk. I det 39. min. varta keeperdebutant Linda opp med ei strøken refleksredning da hun slo ballen over tverra. Siste som skjedde før pause var at Hanna Lyche trilla ballen i mål til 3-0, igjen kunne forsvarsspillet vært litt mer besluttsomt.

Etter 52 min. kom Sara til hedding på et innlegg, men tre min. senere stod det 4-0 da Emma Godøs frispark fra skrå vinkel på venstre gikk inn i lengste hjørne. To min. senere hadde vi en sjuk trippelsjanse, både Ingrid, Heidi og Mari kunne ha redusert, men solid keeperspill av Helene Melsæther hindra redusering. Etter 64 leverte Linda ei ny solid redning, returen ble satt i mål, men annulert.

I det 68. min fikk Jannicke gult kort etter å ha lagt ned en Moldespiller innafor 16. Linda gikk til rett side og redda straffa fra Andrine Outzen, men ingen i gult og blått var på returen, det var derimot Hanna Lyche som satte ballen i nettaket.

Ny annulering for Molde, denne gang for offside etter 74 og etter 86 kom Mari på et løp på venstre, men skuddet gikk utafor lengste. I det siste ordinære spilleminuttet fullførte Hanna Lyche sitt hattrick med et skudd fra 17-18 meter.

Helt tydelig at Molde var et bedre lag, men det visste vi på forhånd. For vår del handla det om innsats, å spille for drakta uansett stilling og å lære. Vi er nye på dette nivået og å sikre plassen er sesongens målsetting. Molde har klar ambisjon om å rykke opp, og de er nok topp 3 av norske 2. divisjonslag for kvinner. De fikk da også gode nyheter fra speaker som ved pause opplyste at Sunndal hadde holdt Fortuna til 4-4, og med det økte de blåe og hvite ledelsen til sju poeng.

Neste oppgave for oss er hjemme mot jumbo Nidelv neste mandag 28. august kl. 19:00. Nidelv er poengløse, men kommer nok med lave skuldre og vi vet at det må gjøres en jobb for å gå seirende ut av den kampen. Vel møtt da!

Stjernebørs:

¤¤¤ Heidi Slupphaug

¤¤ Jannicke Snildal

¤ Mari Lian