06.06.2020 - Orientering

Tur-O 2020 er i gang!

2020 stolpejakt tur o.png 940x510 q85 crop smart subsampling 2
Endelig kan vi åpne tur-O-sesongen 2020!
60 poster henger klare ute i marka og venter på besøk. Nå er også de siste 10 fjellpostene satt ut. Litt snø igjen i fjellet men med slike temperaturer blir det snart ingen problem å ta en tur i fjellet også. 
I år er det fire kart i konvolutten:
 - Knyken Skisenter, 10 poster
 - Knyken, med utgangspunkt fra Sika, 20 poster
 - Geitryggen, 30 poster
 - Ellingsgardsfjellet, 10 poster
VIKTIG!
Selv om turorientering er en sunn aktivitet med lite fysisk kontakt mellom folk, så er også vi blitt pålagt å ta visse smittevernhensyn. Derfor er det ikke klippetenger på postene i år. I stedet henger det lapper med en kode på tre bokstaver som man skal skrive på klippekortet.
Prisen er den samme som de siste årene: 200,- for konvolutt og 10,- for ekstra klippekort. Utsalgsstedene er:
 - Best Fannrem
 - G-Sport, Amfi
 - Sport1, Amfi
 - InterSport, Oti
 - Skattkammeret
Vi har ambisjoner om at det også skal bli mulig å kjøpe årets tur-O på nett, og deltagere kan nå registrere egen bruker og registrere postene også digitalt med samme bokstavkode som henger på postene. Her får man oversikt over sine "klipp" og andre deltagere sine "poeng".
En annen nyhet i år er at vi er med på et pilotprosjekt sammen med Stolpejakten (www.stolpejakten.no). 20 av tur-o-postene har både et vanlig tur-o-flagg og en Stolpejakten-stolpe. Kartene til disse 20 stolpene er tilgjengelig gjennom en betalingsløsning i Stolpejakten-appen. I tur-O-konvolutten har vi lagt ved en QRkode som vil gi deg tilgang til disse. Du registrerer koden ved å åpne Stolpejakten-appen og gå inn på Innstillinger -> Løs inn kode. Når koden er registrert vil kartene "Geitryggen tur-O" og "Knyken turO" være tilgjengelig i appen. Vi håper at så mange som mulig vil være med og teste dette, og registrere postene både på klippekortet og i Stolpejakten-appen.
Skulle du ha noen spørsmål eller problemer, ris eller ros, eller noe annet du lurer på i forbindelse med tur-orientering eller Stolpejakten er det bare å ta kontakt. Stolpejakten har sin egen Facebookside på https://www.facebook.com/stolpejaktenorkdal. Du kan også sende mail til orientering@orkanger-if.no.
God tur!
Hilsen
Orkanger IF og Orkdal IL