13.09.2016 - Ski

Bråtesten 2016 21. september kl 18:00

bratesten

I 2006 utviklet Oddvar Brå en testløype i Bymarka i Trondheim for toppidrettsutøvere i langrenn. Målet var å utvikle en test som ga gode indikatorer på fysisk kapasitet.  Resultatet ble den såkalte «Brå-testen».  Etter ønske om å gjøre denne test-løypa tilgjengelig for almennheten, er nå Bråløypa blitt en permanent skiltet løype hvor en kan teste seg alene eller sammen med andre. Pådrivere for skiltingen var Det norske oljeselskap, Trondheim Kommune og Oddvar Brå. I tillegg var det et ønske om å få til en årlig offisiell Brå-test.

Byåsen IL Langrenn og Det norske oljeselskap tok derfor initiativet til å få til et årlig motbakkeløp med forhåpentligvis flere kjente profiler på startstreken. Dette løpet har fått navnet BRÅTESTEN.

BRÅTESTEN er et 5 km langt motbakkeløp med høydeforskjell på 207 meter og følger etablerte stier i Bymarka i Trondheim. Løypa til BRÅTESTEN går på fast underlag og er lite utsatt for vær og vind.  Start er nord for Ferista nederst i Fjellseterveien, like ved broen som går over Ilabekken.  Målgang er ved Fjellseter kapell.

Link til påmelding her