15.02.2010 - Svømming

Orkanger svøm 2010

2260.jpg

Søndag 14. februar 2010 arrangerte svømmeavdelingen sitt tredje Orkanger Svøm i "nyere" tid.  Det var hele 33 påmeldte, noe som nok en gang var rekord for stevnet.  Det var totalt 113 starter.  Dette vitner noe om hvordan svømmeavdelingens utvikling har vært de siste årene.

orkangersvom2010_1_1.jpg

Det var deltagere fra A-, B- og C-gruppa som deltok.  De hadde mulighet til å delta på distansene 25m og 50m i alle svømmearter, samt 100m individuell medley.  Denne distansen tar for se alle de fire svømmeartene; rygg, bryst, butterfly og crawl.  Da svømmes 25m av hver svømmeart i nevnte rekkefølge.  De deltagende var fra alderen 8 år og opp til 28 år.  Et sprang på 20 år vil si at bredden begynner å komme etter også, nå som virkningen av de første kursene som ble arrangert for om lag fem år siden begynner å slå inn. 

orkangersvom2010_3_2.jpg

Bilde: Tidtakerne fulgte ivrig med under gjennomgang av oppgaven.

Etter seansen i bassenget samlet alle utøvere og foreldre/foresatte og søsken seg i gymsalen for å innta litt kake, pølse, saft, kaffe osv... loddsalg ble det også!

orkangersvom2010_2_1.jpg

Det hele ble avsluttet med utdeling av en velfortjent deltagerpremie til alle!

Stevnet kunne avholdes med meget god hjelp fra ivrige foreldre og foresatte som har stått på for å skaffe premier til utøverne og loddsalg, samt at de har stått for det hele med sosiale tiltak etter stevnet.

Mange av de som deltok på de første kursene etter "gjennopplivingen" av svømmeavdelingen for fem år siden er fortsatt med og svømmer aktivt.  Aktiviteten begynner nå å bli så stor at svømmeavdelingen nå desverre må begynne å prioritere.  Dette gjelder både plass i bassengene, samt at vi nå sliter med å skaffe nok instruktører og trenere til å gjennomføre alle kurs og treninger det er behov for i forhold til interessen som vises for dette.

Torsdag 18.februar avholder svømmeavdelingen sitt årsmøte, og der forventes det stor deltagelse fra foreldre/foresatte og fra svømmerne selv.  I pausen vil det bli utdelt stimmulansepokal til en utøver som har gjort seg bemerket i løpet av det siste året.  Denne bemerkelsen behøver ikke å gå på prestasjoner, men på ivrighet og deltagelse på aktiviteter ifm. svømmeavdelingen.  Samt at det sosiale samhold og forbilde for de andre teller en del.