31.05.2016 - Svømming

Svømmeaksjonen 2016

Svommeaksjonen

I uke 24 gjennomfører Svømmeavdelingen i tradisjonen tro årets Svømmeaksjon. Svømmekursene er for barn i alderen 6-10 år som ikke kan svømme.

Er det én idrettsgren du er nødt til å beherske, så er det svømming. Mangel på slike ferdigheter koster liv. Norges Svømmeforbund og Gjensidigestiftelsen bestemte seg for å gjøre noen tiltak da de fikk målinger som viste at halvparten av norske 10-åringer ikke er svømmedyktige. Det innebærer at rundt 150 000 barn i første til femteklasse på norske skoler ikke kan svømme.
Siden 2008 har over 60.000 barn fått gratis svømmeopplæring ved hjelp av svømmeaksjonen.

OIF har fått tildelt to kurs, totalt 30 deltagere.

Svømmekursene er gratis å delta på, og går over fem dager, mandag til fredag i uke 24.
Deltagelse er gratis for alle, og er for barn som ikke kan svømme i alderen 6-10 år. Det er viktig at alle deltar alle kurskvelder. Husk at du opptar plassen til andre som også har lyst til å delta.

Vi har totalt 30 plasser, og deltagerne vil bli fordelt etter alder på de enkelte kursene.

Det å kunne svømme er i seg selv livreddende. Svømmeavdelingen har høyt fokus på riktig og nødvendig opplæring for å tilfredsstille dette. Det er ikke tilfeldig at disse kursene gjennomføres på denne tiden av året, da vi har sommeren foran oss, og mange barn oppholder seg ved og i vann store deler av sommeren. Kan de å svømme da, vil vi unngå mange uheldige situasjoner i forbindelse med lek og sommermoro.

Påmelding skjer på Tryggivann.no 
Hvordan du melder på ditt barn kan du lese om her.

Svommeaksjonen