Svømming » Babysvømming

Babysvømming

Sted

Baby- og småbarnsvømming foregår i sjukehusbassenget på lørdager.

 

Tid

Babyer 0-2 år fra kl. 09.30 til 10.30. Nybegynnere, uansett alder, bes møte kl. 09.30.

Småbarn 2-5 år fra kl. 10.30 – 11.30.

 

PRIS PÅ BABYSVØMMING (vennligst ta med kontanter og gjerne eksakt beløp)

Mor, far + 1 barn koster kr 120,-

Pr. påfølende barn (søsken) kr 30,-

Man kan også kjøpe klippekort til en rabattert pris.

Klippekort:

To voksne og ett barn, 5 klipp: Kr. 450,-

To voksne og to barn, 10 klipp: kr. 900,-

To voksne med flere barn, 5 klipp: Kr. 600,-

To voksne med flere barn, 10 klipp; kr. 1200,-

 

Organisering

Baby- og småbarnsvømminga drives på frivillig basis gjennom Orkanger Idrettsforening Svømmeavdeling.

.

Vi har kun èn autorisert instruktør i baby- og småbarnsvømming, og noen ganger kan det derfor være nødvendig å avlyse. Du vil finne informasjon om evt. avlysning på vår facebook side: Orkanger IF Svømmeavdeling.

 

Facebooksiden vår er ikke et organ for klage og meningsytring, men vil veldig gjerne ha tips og tilbakemeldinger fra dere. Dersom du har synspunkter på aktiviteten vår, ber vi om at du sender mail til: svomming@orkanger-if.no

 

Vi trenger både instruktører og vikarer, ønsker du å bidra til aktiviteten vår så ta kontakt på mail: sorensente@gmail.com.

Dufinner informasjon om kurs/utdanning på: www.utdanning.svomming.no.

 

Hvorfor driver vi med babysvømming?

Baby- og småbarnssvømming er en aktivitet hvor barn og foreldre holder på med noe sammen som alle finner glede i. Fortrolighet med vann kan forebygge drukningsulykker. I vannet får babyen mulighet til å gjøre bevegelser som støtter opp om og stimulerer barnets naturlige bevegelsesutvikling.

 

Når kan babyen dykkes første gang?

Av naturlige grunner er det de yngste som blir raskest vanntilvendte. De kan gjøre flere dykk ved første besøk. Instruktøren vil ta kontakt med dere for å veilede og foreta første dykk. Foreldrene kan få låne maske eller briller slik at de kan se sin egen baby under vann. Å se babyen under vann kan berolige engstelige foreldre dersom babyen kommer opp og skriker. Ubehag skyldes vanligvis vann i nesen og i ansiktet. Deretter er det foreldrenes tur til å dykke babyen. Når foreldrene er fortrolige med å dykke babyen kan instruktøren fotografere babyen under vann. Bilde sendes på mail og er gratis. Ta kontakt med instruktøren dersom dere ønsker at babyen skal bli fotografert.

 

Hvorfor kan babyer dykke?

Det er to naturlige mekanismer som beskytter det dykkende barnet mot å få vann i lungene. Den ene refleksen stopper åndedrettet når nesen møter vannet og den andre refleksen lukker strupelokket dersom vannet finner veien ned i luftrøret. Disse refleksene kan etter hvert viljestyres. Barn som driver jevnlig babysvømming vil på en naturlig måte holde pusten når de dykker også etter hvert som refleksene svekkes.

 

Første gang på babysvømming

Planlegg søvn og mating. En sulten og trett baby vil trives dårlig i vannet. Ta med ekstra håndklær og regn med at det kan være vått der man skal sette fra seg babyen i svømmehallen. I vannet anbefaler vi at babyen har på seg en liten tettvevd truse/badebukse som tetter godt rundt hofter og lår. Trusen skal fange opp eventuelle ”ukontrollert utslipp”. La babyen få god tid til å venne seg til svømmehallmiljøet. God og tett kroppskontakt er det som får den til å føle seg mest trygg. Babyen behøver ikke dusje før badet, men grundig kroppsvask er obligatorisk for alle andre. Tørk deg før du tar i babyen og tull gjerne et håndkle rundt babyen straks dere tar den opp av vannet (ta av trusa først). Vær forberedt på at tiden dere bruker i bassenget varierer med alderen til babyen. En 6 uker gammel baby kan bli sliten etter 5-10 minutter, mens en 6 måneder gammel baby kan holde ut i 20-30 minutt.

 

 

Vel møtt!