30.05.2014 - Usortert

OIFs damer best i by'n

DSC0079.JPG

Orkanger tok en fortjent 2-0 seier mot naboen Orkla i Idrettsparken fredag kveld.

 

 

 

 

 

 

 

Mari Lian er et levende uromoment for backene i 3. divisjon.

Om damelaget ble inspirert av å være et vedtatt bylag eller om det var tenningen av å møte rivalene fra Orkla er uvisst, men det var liten tvil hvem som skulle gå av Slitebanen med alle poengene på årets nest siste mai-dag. En hurtig angrepstrio skapte flere problemer for Orkla-forsvaret, midtbanen vant de aller fleste duellene og en solid backfirer sørget for få målsjanser i mot.

Tina Oddli Sundli varierte mellom grovjobbing og tilrettelegging på midtbanen, og ble kåret til banes beste av sine egne.

Det første OIF-målet kom etter en lekker soloprestasjon av Mari Lian tidlig i første omgang. Med en hurtig og teknisk god Stine Steinshaug på motsatt kant var OIF farlig frempå ved flere anledninger. Karoline Sætre økte ledelsen til 2-0 etter en corner av nevnte Mari, begge med en fortid i Orkla.

Karoline Sætre legger ned utallige meter på topp, og sørger alltid for å legge press på motstanderens forsvar.

OIF ligger nå på 6. plass, 3 poeng bak Orkla på 4. plass, men med én kamp mindre spilt. KIL/Hemne topper tabellen og er ubeseiret etter 7 spilte kamper. Neste kamp for de gule og blå er borte mot Byåsen fredag 6. juni.

For kun et par år siden ville de færreste trodd at OIF skulle stille med et damelag på øvre halvdel av 3. divisjon. Med fokus på trivsel og et godt miljø, samtidig som rekrutteringen nedover i aldersklassene er svært god lover det veldig godt for damefotballen på Orkanger.

Hedda Berg Pedersen, som fylte 16 år for et par uker siden, har ingen problemer med å hevde seg på seniornivå. Hedda er forøvrig tatt ut i Team Trøndelags bruttotropp til å møte Turbine Potsdam i august.

Bak ser vi midtbane-partnerne Tina Oddli Sundli og Astrid Ustad klare til å ta seg av en eventuell andreball.